You are beautiful
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
kenangan bersame!!~:)
Selasa, 7 Februari 2012 @ 5:40 PG | 0 Comment [s]

  
Juz read dizz ~ Nur Natasya~ Izzah Izzati~Nurul Najihah Abdullah~Dek Yah Miskiah~Rabiatul Adawiyyah~Nur Farhana~

They l0ve u, But they're n0t fr0m ur l0ver...
They care 4 u,But They're n0t fr0m ur family...
They r ready 2 shre ur pain ,But they're n0t in ur bl00d rlati0n...

~ They are FRIENDS ~
Trust me... True friends l0ve u m0re than ur l0ver.. :)
 
 
------------------------------------------------------------------------------
Amirah Mierah
as'kum
najihah .. pqah ad ?
dy wk gp ?
Nurul Najihah Abdullah
w'salam..ado ..
tgh buat kek.
Amirah Mierah
wow sdap nyer
hihi
erm xpolh
Nurul Najihah Abdullah



ini ialah mase sy chat ngan 
kwn spupu sy ...dye lah paling peramah..
------------------------------------------------------

   

cant!k x aq..?

  
 
 kucing tomel
 
 
 kucing kiut


  
aku & ibuku tersayang
 
 
 harap aku,tasya,a'ah&izzatie sahabat selamenye:)

Ahad, 29 Januari 2012 @ 3:52 PG | 0 Comment [s]

  

Hai erm..hari ni najihah nk kongsi satu pengalaman
ataup0n sng2 kan..cerita najihah mase cuti...pada hari tu..
mula2 cuti najihah x buat ape2 p0n yg tahu nye 
teng0k tv~tengok tv~teng0k tv~x de keje..lain..
pastu adew kendur! kat kg pek..pegi lar...punyer la best!
pastu pegi KB MALL lew..herrgg!!tap! letih sgt2 sbb bal!k
mlm dah..esokkan tu pegi KB pulak gi umah sedare..
2 hari..pastu balik hari jumaat..kasut x basuh ..keje
skolah x siap..brg2 skolah x beres agi..pastu td0r kt umah
es0kkan tu pegi pasar plak.letih!!lar..mlm tu buat kejew skolah 
sampa! pukul 1 pagi..ngant0k arr!tid0r ..pastu pag! tu x cukup
td0r..ngant0k ugak..gi skolah punye la kilam~kabut he..
keje sk0lah buat kt sk0lah separ0h..akhirnye siap gak...lega!!:)..
but!!!penat...:(..x pe..lah..sampa! sini jer citer najihah..BYE!!~



                                        Naj!hah..<3

Sabtu, 21 Januari 2012 @ 12:38 PG | 0 Comment [s]

 
HAI..INI PULAK CITER TENTANG SY..NAME SAYA NURUL NAJIHAH
SY BERUMUR 12 TAHUN..SY TINGGAL DI KUALA LRAI KELANTAN..
CITA2:DOKTOR/USTAZAH...
HOBI:MEWARNA DAN MENUGGANG BASIKAL
MAKANAN KEGEMARAN:KUE TEAW
MINUMAN KEGEMARAN:HORLICK
WARNA KEGEMARAN SEBENAR:BIRU
HERR..SY NI SEORANG PERIANG TAPI
KALAU MASE SY MASAK JER
SY RASE NK MARAH DAN GERAM...
SY SUKE KWN NGAN SUME ORG..DAN SY AKN 
BERUSAHA UNTUK MENGAJAR IMPIAN & CITA2 SY..
UNTUK MENDAPAT 5 A DLM UPSR
....
  
 ITU SAJE CITER TENTENG SY....
SEKIAN..<3

@ 12:26 PG | 0 Comment [s]

  
HAI HARI NIE SY NK CITER PASAL KWN2 SY DI 
SEKOLAH...SAYA ADA RAMAI KWN TAPI KWN KARI..
CUMA 3 ORG 
NK TAU X SAPE??
 
1.FAQIHAH
FAQIHAH NI DYE BAIK HATI
TAPI KDG2 DYE SUKE MERAJ0K..DYE NI PANDA!
SETIAP KALI EXAM MESTY DYE DAPAT N0M 1..
TAPI WALAUP0N DYE PANDAI,DYE X SOMBONG..
DYE KWN NGAN SEMUA ORG TAU..SBB TU LAH SY AGGAP
DYE KWN BAIK SY YG SETIA DAN 
X AKN PUTUS SAMPAI BILE2..<3

2.NATASYA
NATASYA NI SEORANG YG CANTIK DAN BAIK..
TAPI DYE SELALU NAK USIK ORG 
DAN BUAT ORG SAKIT HATI TAPI DI SEBALIK
KENAKALAN DYE TU ADE SIKAP
BAIK HAI..DYE P0N SUKE MERAJOK.. DYE NI
SUKE PINK..TAU SEMUA BARANG DYE PIK..SBB TU SY TULIS TENTENG DYE WARNA 
PINK!!<3
 
3.IZZATIE
 
IZZATIE NI DYE BAIK TAPI DYE
X SUKE SANGAT BERCKP DENGAN ORG
YG DYE KURENG KNAL SBB DYE PEMALU
TAPI DYE PON SELALU BANTU SY..TAPI KEKADANG DYE 
BERPAKAT NGAN TASYA UNTUK KENAKAN 
SY SBB MEREKA DUA PUPU..DAN DYE  SUKE SEMUA
WARNA..<3


INI LAH CITER PSAL KWN2 SY..
 
 
 SEKIAN..<3

kek carrot
Selasa, 20 Disember 2011 @ 9:22 PTG | 0 Comment [s]

  
bahan-bahan asal untuk kek ni ialah

2 1/2 cups finely grated carrot
1 cup chop pecans or walnuts
4 biji telur besar
1 1/2 cawan gula putih kasar
1 cawan minyak (kkida guna minyak canola)
2 sudu kecil vanilla esen

ayak bersama:
2 cawan tepung gandum + 1 sudu kecil baking soda + 1 1/2 sudu kecil baking powder + 1/2 sudu kecil garam halus + 1 1/2 sudu kecil serbuk cinnamon...
bawah ni adalah carrot yang kkida guna untuk kek ni...sebenarnya yang jadi penyebab kkida buat kek ni adalah kerana carrot ni...carrot ni datangnya hasil dari juice extract yang kkida beli tempoh harilah...sebab sayang nak buat hampas carrot yang cantik sangat texturenya nilah yang end-up kkida menggodek bancuhan carrot cake ni semalam....tapi sebenarnya bulan posa ni kek memang tak jalan...tu dok ada lagi...baru makan 2,3 ketul je...
cara buatnya ialah:
pukul 4 biji telur dengan eletrik mixer hingga berbuih, dalam 1 minit...kemudian masukkan gula putih dan pukul lagi 3 ke 4 minit supaya kembang sikit dan warna berubah kepada light color...masukkan vanilla dan minyak dan gaul sebati....akhir sekali masukkan carrot, tepung dan nuts...

since kkida takda pecans atau walnuts, kkida masukkan apa yang ada jelah...slivered almond dalam 1/4 cawan je, selain tu kkida tambahkan desicated coconut 1/2 cawan...itu saje perubahan yang kkida buat...
kalau ikut pada baking instructions depa suruh bakar dalam 2 9" round pan...seperti biasa kkida prefer bakar dalam cupcake pan...kkida tak gunapun paper cups...hanya spray pan dengan minyak dan terus sudukan kek batter dalam pan....bakar selama 15 ke 20 minit pada suhu 180C (preheated oven)....hasilnya camnilah...memang sedap...'tambahan kkida yang buat'...hehe...
bahan icing:
1/4 bahagian butter 250g
1 ketul cheese 250g
gula icing agak-agaklah banyak mana suka...kkida letak dalam secawan setengah je...
vanila 1 sudu kecil
lemon zest 1 sudu kecil

at room temperature...pukul butter, cheese, vanilla dan lemon zest hingga creamy...masukkan icing sugar (ayak dulu jika perlu) dan pukul hingga sebati...texturenya seperti foto diatas...

sapu atau pipekan keatas kek....dan kkida yang tak pandai menghias kek ni cuba-cubalah guna star nozzle...camtulah rupanya...burok bebeno kata orang Perak...hehe...

@ 9:07 PTG | 0 Comment [s]

  
Hai hary ny sy nk cite ckit...masa cuti sy ,nenek,spupu,&m.saudara nk g KL tapi mk saudara sy x nk pegi nenek sy pom x nk sy nk tapi sy rasa sedih sbb x boleh mula2 kami dh eppy sbb leh g tapi skrang cume x nk pegi...cian sy ,sy x pegi mana2 pon mace cuti...tapi sy nk pujuk ugak my granmoder supaya dye nk pegi...sy rase sedih sngat...

Ahad, 18 Disember 2011 @ 5:05 PG | 1 Comment [s]

    
AGAR-AGAR SERI KAYA
 
Bahan-bahan:


5 biji telur ayam.
1 1/2 keping gula melaka.
1/2 cawan gula pasir.
1/2 tahil agar-agar.

Cara Membuat:
  1. Gula melaka dan gula pasir dimasak hingga hancur dan disejukkan.
  2. Agar-agar dimasak 2 1/2 gelas air hingga hancur dan disejukkan separuh masak.
  3. Telur pula dipukul separuh kembang.
  4. Masukkan air gula tadi dan kacau sehingga rata.
  5. Kemudian dicurah perlahan-lahan di atas agar-agar tadi dan dikukus selama 20 minit.


Older Post
Profile


Hello There. Welcome to my blog. Be nice here and leave your comment on my tagboard.
Please Don't Remove The Credits

Entry Profile Stuff Links



Tagboard
Your cbox here.

Round of applause
Template by : Nur | Izzati
Background : Faqihah
#Don't remove this
#Don't ripping